Libové hovězí maso omyjeme a umeleme. Rýži propereme, 2 minuty spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat. Petrželku očistíme a jemně usekáme. Mrkev, celer a petržel očistíme a nastrouháme najemno.
Maso prohněteme s rýží a částí sekané zelené petrželky, ochutíme chilli kořením a pepřem. Mokrýma rukama tvoříme malé kuličky, které obalíme v hladké mouce.
Do zeleninového vývaru přidáme nastrouhanou zeleninu a přivedeme k mírnému varu. Potom postupně vkládáme masové knedlíčky a zvolna vaříme doměkka.
Šlehačem z vejce vyšleháme pěnu, kterou postupně zavaříme do polévky. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku, ale již nevaříme.
Knedlíčkovou polévku s rýží a vejcem podáváme s pečivem.