Klatovské rarášky dělám z kuřecích stehen. Je možné je připravit i z prsíček, ale stehna jsou šťavnatější. Příprava není náročná a chuť je excelentní. Mé vnučky se jich nemohou nabažit.
Hodnocení
5.0
/ 5 (1x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
2 ks
kuřecí stehenní čtvrtky
těstíčko
2 ks
vejce M
1 dl
mléko
2 lžíce
sojovka
2 lžičky
solamyl
3 lžíce
hladká mouka
2 lžičky
hořčice plnotučná
příloha
1 kg
brambory
Postup přípravy
Připravíme si těstíčko: Smícháme dohromady 2 celá vejce, asi 1 dcl mléka, 2 lžičky sojové omáčky, pepř, sůl, 2 lžičky solamylu, 2 lžíce hladké mouky a 2 lžičky hořčice.
Vykostíme kuřecí stehna případně zakoupíme již vykostěné. Stehenní řízky nakrájíme na menší kousky.
Maso naložíme do připraveného těstíčka a v chladu necháme as 2 hodiny odležet.
Odleželé maso vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme do zlatovsa. Podáváme s bramborovou kaší.