Klatovské rarášky dělám z kuřecích stehen. Je možné je připravit i z prsíček, ale stehna jsou šťavnatější. Příprava není náročná a chuť je excelentní. Mé vnučky se jich nemohou nabažit.
Hodnocení
4.5
/ 5 (4x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Těstíčko
Vejce M2 ks
Mléko1 dl
Sojovka2 lžíce
Solamyl2 lžičky
Hladká mouka 3 lžíce
Hořčice plnotučná2 lžičky
Ostatní
Kuřecí stehenní čtvrtky2 ks
Příloha
Brambory1 kg
Postup přípravy
Připravíme si těstíčko: Smícháme dohromady 2 celá vejce, asi 1 dcl mléka, 2 lžičky sojové omáčky, pepř, sůl, 2 lžičky solamylu, 2 lžíce hladké mouky a 2 lžičky hořčice.
Vykostíme kuřecí stehna případně zakoupíme již vykostěné. Stehenní řízky nakrájíme na menší kousky.
Maso naložíme do připraveného těstíčka a v chladu necháme as 2 hodiny odležet.
Odleželé maso vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme do zlatovsa. Podáváme s bramborovou kaší.