sůl | ||
4 lžíce | tuk | |
1 ks | velká cibule | |
mletý pepř | ||
8 plátků | maso hovězí zadní | |
omáčka | ||
---|---|---|
sůl | ||
1 ks | vejce | |
1.3 l | voda | |
voda | ||
mletý pepř | ||
2-3 lžíce | hladká mouka | |
4 ks | okurky sladkokyselé | |
2-3 lžíce | lák z okurek | |
1 kostka | extra silný bujón | |
náplň | ||
2 ks | vejce | |
2 ks | špekáčky | |
8 lžic | hořčice plnotučná | |
8 plátků | anglická slanina | |
4 ks | okurky sladkokyselé |
Nejlepší maso na španělské ptáčky je z dobře vyzrálého hovězího roštěnce, který je šťavnatý a chuťově výrazný. Pokud koupíte vysoký roštěnec, plátek nebudete muset tak rozklepávat, ale je riziko, že se ptáček rozpadne. Nejhodnějším kusem masa pro přípravu španělských ptáčků je tedy hovězí roštěná nebo hovězí zadní.
Recept na poctivý hovězí vývar krok za krokem
Dnes si ukážeme, jak si připravit domácí hovězí vývar. Poctivý vývar vyžaduje pomalé vaření a kvalitní suroviny. Proto si na jeho přípravu vyhradíme dostatek času.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Autor:Renata Hřebíčková
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena