4-5 stroužků | česnek | |
2 lžíce | olej | |
sůl | ||
1-2 ks | vejce | |
450 g | špenát | |
1 lžíce | hladká mouka | |
1 dl | smetana na vaření |
!TIP k přípravě
Na recept můžete použít samozřejmě také čerstvý špenát. Tomu stačí jen krátká tepelná úprava, aby si zachoval co nejvíce vitamínů. Lze jej ještě vylepšit trochou čerstvých kopřiv nebo listy medvědího česneku.
Čerstvý špenát obsahuje mnoho cenných látek prospěšných pro naše zdraví. Kromě vitamínů a minerálů obsahuje i tolik cenné antioxidanty. Posiluje imunitu, reguluje krevní tlak, příznivě působí na kvalitu naší pleti, vlasů a nehtů.
Foto: Shutterstock.com
Špenátová sezóna v plném proudu: Recepty, díky kterým si ho zamilujete
Zapomeňte na školní jídelnu. Zelené listy špenátu se dají připravit velmi chutně, pestře a se zážitky z dětství mají málo společného. Zkuste svěží lístky baby špenátu podávat jen tak za syrova třeba k jahodám a sýrům, připravte z nich skvělou přílohu, polévku a nemějte strach je použít i do náplní.
Sýr a špenát, kombinace, která neomrzí!
Zdravému stravování vládne pestrá listová zelenina. A protože špenátová sezóna se pomaličku blíží, tak vám přinášíme 10 receptů, ze kterých si zaručeně vyberete. Špenát, to není jen nepříjemná vzpomínka na školní jídelnu, ale i vděčná surovina, která se dá připravit na tisíc způsobů a vždycky může chutnat jinak. V kombinaci s různými druhy sýrů nemá chybu. Lze si tak připravit nejen polévku, omáčku k těstovinám, ale i domácí pizzu, slané chuťovky a maso nadívané právě špenátovými listy.
Zdravý oběd snadno a rychle: Batátové noky se špenátem krok za krokem
Vyzkoušejte recept na domácí batátové noky s parmazánem se špenátem. Jsou skvělé!
Autor:seandurst
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena