těsto | ||
---|---|---|
1 špetka | sůl | |
2 ks | vejce | |
0.5 l | mléko | |
40 g | cukr moučka | |
200 g | polohrubá mouka |
1. Ingredience na palačinkové těsto smícháme v míse dohromady, ideální je použít ruční šlehač a těsto vyšlehat. Palačinky tak budou krásně nadýchané.
2. Na trošce oleje smažíme tenké palačinky po obou stranách. Ideálně použijeme nepřilnavou pánev.
3. Klasické sladké palačinky podáváme potřené marmeládou, zmrzlinou a ozdobené šlehačkou. Tak je my u nás doma máme nejraději.
Tip k podávání palačinek
Palačinky podáváme s čímkoli, co máme rádi. Děti ocení oříškovou pomazánku i marmeládu. Skvěle chutná ovocný či medový tvaroh. Palačinky můžeme nejen pocukrovat, ale také polévat rozpuštěnou čokoládou, ovocným rozvarem, zdobit čerstvým či kompotovaným ovocem.
Tip na veganskou variantu palačinek
Preferujete-li rostlinnou stravu, zkuste klasické kravské mléko nahradit ovesným, mandlovým či sójovým. Místo vajec poslouží rozmačkaný banán, který je skvělým pojivem.
Foto: Shutterstock.com
Palačinky nasladko i naslano: 8 receptů, které z vás udělají šéfkuchaře
Říká se a stává se, že se první palačinka nepovede. Je to takové nepsané pravidlo. Ale když už přijdete na ten fígl, jak palačinkové těsto připravit tak, aby mělo správnou hustotu, zároveň jej zvládnete rozprostřít po pánvi, aby byla palačinka dokonale tenká a měla křupavé okraje, je to opravdový um. Pojďme se to naučit.
Videorecept: Vláčné hruškové lívance podle Anny
Zkoušeli jste do lívancového těsta přidat kousky čerstvého ovoce? Pokud ne, tak určitě zkuste a třeba rovnou tyto hruškové lívance! Díky hruškám jsou lívance krásně vláčné a mají příjemnou chuť po perníku.
Autor:Pavluschka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena