Dochází vám fantazie na dobrý oběd pro celou rodinu? S tímhle receptem nešlápnete nikdy vedle, navíc chutná i druhý den po ohřátí. Žádné dlouhé hodiny u sporáku, recept je rychlý, jednoduchý a zvládnete jej i v případě, že v kuchyni teprve začínáte.
!TIP k přípravě
Pro ještě lepší výsledek použíjeme smetanu ke šlehání, omáčka bude krémovější. Oproti tomu kysanou smetanu přidáváme až na samý konec vaření, měla by mít pokojovou teplotu, aby nedošlo k teplotnímu šoku. Každá smetana vytvoří trochu jinou chuť paprikové omáčky.
Jak zahustit kuře na paprice? Vyberte si jeden z typických způsobů
Pokud potřebujeme omáčku dokyselit, použijeme ocet, ovšem opatrně, stačí ho opravdu málo. Pokud nemáme s vařením příliš zkušeností, sáhneme spíše po citronové šťávě.
!TIP k servírování
Maso můžeme servírovat spolu s omáčkou a přílohou na talíři v kuse, ale mnohem příjemnější pro konzumaci je maso od kosti natrhat na menší kousky a vložit přímo do omáčky.
Babiččino kuře na paprice: Vyzkoušejte 6 luxusních receptů
Jemné kuřecí maso, voňavá mletá paprika a lahodná smetana, vždyť kdo by odolal této kombinaci! Jednoduché recepty, které nám připomenou dětství. Slepice či kuře na paprice bylo často tím nejoblíbenějším jídlem, které jsme si mohli přát. Pojďme se společně podívat na pár receptů, které nás do provoněné babiččiny kuchyně ve vzpomínkách vrátí.
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
Jak uvařit poctivý houskový knedlík
Václav Frič - šéfkuchař restaurace Na pekárně, nás v následujícím videu naučí vařit poctivý houskový knedlík.
Autor:kacenka.hvezdicka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena