1 lžička | sůl | |
1 lžička | majoránka | |
3 lžíce | olivový olej | |
špetka | mletý pepř | |
3 ks | brambory | |
1 lžička | celý kmín | |
2 kostky | zeleninový vývar z kostky | |
1 ks | velký pórek |
1. Pórek a brambory očistíme, nakrájíme na malé kousky.
2. V polévkovém hrnci rozehřejeme olivový olej a zprudka orestujeme pórek s kmínem. Zalijeme studenou vodou, přidáme brambory, majoránku, sůl, pepř a zeleninový bujón. Pórkovou polévku přivedeme k varu a vaříme asi 25 minut. Ke konci vaření můžeme polévku zahustit instantní jíškou, ale často to není potřeba. Podle vlastních preferencí můžeme polévku i lehce promixovat.
3. Klasickou pórkovou polévku podáváme horkou a nejlépe s čerstvým pečivem.
!TIP k přípravě
Pokud se vyhýbáte bujónům, použijte na polévku domácí zeleninový vývar. Podle tohoto receptu krok za krokem ho jistě zvládnete.
Foto: Shutterstock.com
Aromatický libeček nejen do polévky: Zpestří chuť pokrmů a pročistí tělo
Kdo vaří s libečkem, ví, že má nejen velmi výrazné aroma, ale také spoustu využití při vaření, a to nejen v polévkách. Pojďme se na tuto úžasnou bylinku podívat blíže.
Videorecept: Houbovopórková směs podle Anny
Něco zdravého k večeři? Zkuste tuhle dobrotu z hub a pórku podle Aničky.
Autor:Langerova
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena