Základní recept na bramborovou kaši vhodnou jako příloha například k dušeným masům, smaženým rybám apod.
Hodnocení
4.2
/ 5 (10x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
3x
Ingredience
5 g
sůl
15 g
máslo
500 g
brambory
125 ml
mléko
500 ml
voda
0.3 lžičky
muškátový oříšek mletý
Postup přípravy
K přípravě se hodí starší brambory varné skupiny B a C. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
Do hrnce velkého asi 1,5 l nalijeme 500 ml vody, uvedeme ji do varu a potom přidáme brambory. Jakmile se začnou vařit, vaříme je asi 22 minut, až se téměř rozvářejí.
Vodu slijeme, k bramborám přidáme máslo, sůl, muškátový oříšek a postupně přiléváme horké mléko a šťouchadlem brambory v hrnci rozmělníme.
Nakonec elektrickým ručním šlehačem s metlami na sníh vyšleháme kaši dohladka.
Klasickou bramborovou kaši podáváme jako přílohu k různě upraveným masům.