1 lžíce | saturejka | |
1 lžička | mletý pepř | |
1 ks | velká cibule | |
1 snítka | petrželová nať | |
1 lžička | římský kmín | |
1 kg | míchané mleté maso | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl |
Kvalitní jemně namleté maso smícháme s 1 - 2 dl vlažné vody. Maso by mělo vodu vstřebat a při grilování budou karbanátky šťavnaté. Potom přidáme saturejku, mletý římský kmín, pepř, sůl a vše dobře promícháme. Můžeme přidat i jemně nasekanou petrželku. Maso necháme uležet v chladničce minimálně jednu hodinu. Do této doby je postup stejný jako u čevapčiči (kebapčeta). Zásadní rozdíl je v poměru saturejky, která u karbanátků převládá k poměru římského kmínu. Druhým rozdílem je to, že do karbanátků se přidává jemně nasekaná nebo nastrouhaná větší cibule. Pozor, přidává se těsně před grilováním a nenechává se odležet s ostatním kořením, mohla by zhořknout. Gril by měl být dobře rozpálený a jednotlivé karbanátky bychom měli opéct z každé strany zhruba 2 minuty. Maso by mělo být jen jemně nazlátlé a proužky od grilu dobře patrné. Nesmí být přepečené a suché. Kjuftety podáváme s přílohou podle chuti.
8 skvělých a jednoduchých receptů z mletého masa
Mleté maso má spoustu podob, můžeme ho variabilně dochucovat, upravovat a v jakékoli podobě si pochutnáme. Vybrali jsme pro vás 8 receptů, které jsou snadné na přípravu a vhodné pro jakoukoliv příležitost.
Autor:Stefan
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena