300 ml | mléko | |
1 hrst | máta | |
3 ks | kiwi | |
2 ks | banán | |
100 g | ovesné vločky | |
2 lžíce | javorový sirup | |
na ozdobu | ||
---|---|---|
1 ks | kiwi | |
1 ks | banán | |
1 lžička | bílý sezam | |
1 lžička | černý sezam |
Ještě v 70. letech minulého století mnozí z nás ani nevěděli, že ovoce kiwi vůbec existuje. Dnes je však kiwi běžným ovocem v sortimentu každého většího obchodu. Kiwi je dnes dostupné po celý rok a proto můžeme kiwi jíst pokaždé, když si vzpomeneme. O jeho historii a jméně si můžete přičíst v našem článku.
V 1. díle našeho dvoudílného seriálu o kiwi jste měli možnost dozvědět se zajímavosti z historie kiwi, jak vzniklo jméno a drobnosti o jeho vzhledu a chuti. Dnes máte možnost dozvědět se více o zlatém kiwi, léčivých účincích kiwi a jeho skladování a kuchyňském využití.
Autor:Ivana Miklíková
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena