1 lžíce | cukr | |
4 lžíce | olej | |
1 špetka | sůl | |
2 ks | vejce | |
0.5 l | kefír | |
2 lžíce | cukr moučka | |
1 lžíce | soda | |
1 kelímek | zakysaná smetana | |
0.5 hrnku | polohrubá mouka | |
1 sklenice | ostružinová marmeláda | |
1 hrst | ostružiny |
V 1/2 litru kefíru rozšleháme dvě vejce, přidáme lžíci cukru, špetku soli, půl hrnku polohrubé mouky a nakonec lžíci jedlé sody. Vše důkladně promícháme. Z jemného litého těsta, které vléváme do lívanečníku, připravujeme po obou stranách dozlatova upečené lívance. Hotové lívance potřeme ostružinovou marmeládou, posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme šlehačkou nebo zakysanou smetanou. Dozdobíme čerstvými ostružinami.
Sklízíme a zavařujeme maliny a ostružiny
Právě teď dozrávají na našich zahrádkách sladké maliny. Ke konci prázdnin se přidají i temně fialové ostružiny. Tento článek vám pomůže s jejich zpracováním.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena