1 lžíce | olej | |
sůl | ||
1.3 dl | smetana | |
1 ks | cibule | |
1 lžička | hladká mouka | |
6-8 ks | kedluben | |
mletá sladká a pálivá paprika | ||
vývar dle chuti |
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme kedlubnu, osmahneme, zaprášíme mletou paprikou, osolíme, podlijeme malým množstvím vývaru a podusíme.
Ve smetaně zatím rozmícháme mouku. Tu pak nalijeme na kedlubny a krátce povaříme.
Hotové kedlubny na paprice podáváme k pečenému nebo vařenému masu a doplníme brambory. Pokud do kedluben přidáme nudličky uzeniny, můžeme podávat jako samostatný pokrm.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena