Kedlubny oloupeme a nakrájíme na plátky asi 1 cm široké. Kedlubny dáme do vroucí vody, přidáme sůl a vegetu a vaříme asi 5 minut. Potom plátky vyjmeme a necháme zchladnout.
Kedlubny obalíme v klasickém trojobalu a smažíme dozlatova. Kedlubnové řízky podáváme třeba s bramborovou kaší.
Maso na kedlubnách v 5 variacích: Neuvěříte, jak skvěle chutná!
Jak zařadit kedlubny do jídelníčku tak, aby chutnaly? Zkoušeli jste někdy tuto košťálovou zeleninu zkombinovat s masem? Budete překvapeni, jak takové kuřecí, vepřové a dokonce i rybí maso právě kedlubna doplní. Vybrali jsme pro vás 5 výborných receptů, které doporučujeme vyzkoušet ke všednímu, ale klidně i k nedělnímu obědu.
Zamilujte si kedlubny: 8 top receptů, které stojí za to vyzkoušet
Kedlubny patří mezi nejzdravější a lehce stravitelné druhy košťálové zeleniny, které si zejména na začátku léta můžeme dopřát. Ale jak zařadit kedlubny do jídelníčku tak, aby chutnaly? Věděli jste, že z nich lze připravit i skvělé zelí a bramboráky?
Autor:bozule
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena