náplň | ||
---|---|---|
3 lžičky | cukr | |
1 kelímek | mascarpone | |
80 ml | silná černá káva | |
1 balení | skořicový cukr | |
1 balení | tvrdý tvaroh | |
1 balení | cukrářské piškoty | |
na potření | ||
1 ks | žloutek | |
těsto | ||
1 balení | listové těsto |
Rozbalíme listové těsto a celou jeho plochu nastrouháme tvrdý tvaroh. Utřeme jeden kelímek mascarpone s cukrem a opět jej rovnoměrně rozetřeme po celé ploše. Podle chuti lze posypat skořicovým cukrem. Do spodní části těsta položíme ve dvou řadách cukrářské piškoty a zalijeme je přibližně 80 ml studené překapávané kávy. Káva může být i rozpustná. Od spodní hrany zabalíme do úhledné ruličky, postupujeme podobně jako při přípravě sushi. Po zabalení do ruličky potřeme žloutkem a můžeme opět lehce posypat skořicí. Krobeše vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme přibližně 15 - 18 minut. Po upečení necháme krobeše vychladnout a nakonec ozdobíme cukrem moučka. Kávový krobeš na italský způsob podáváme nakrájený na kolečka. Skvělý je i vychlazený a podávaný s kopečkem zmrzliny.
Nejoblíbenější moučníky s tvarohem: Vrhněte se na pečení a oslaďte život celé rodině
Také milujete tvarohové koláče a dorty? Máte rádi sladkou klasiku, nebo naopak rádi zkoušíte nové recepty? Přinášíme vám výběr 10 moučníků, které rozhodně nezklamou.
Autor:CandyMountain
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena