Nejdříve si uvaříme instantní kávu a necháme ji vychladnout. Vejce vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Pomalu přimícháme olej, vychladlou kávu, mouku s kypřícím práškem a kakao. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C, teplotu poté snížíme na 150 °C a korpus upečeme. Upečený korpus necháme vychladnout.
Připravíme si krémy. Krém 1. V mléce rozmícháme hladkou mouku s vanilkovým cukrem a uvaříme hustou kaši. Necháme ji vychladnout. Změklé máslo vyšleháme s cukrem, postupně přimíchejte kávu, podle chuti rum a vychladlou kaši.
Krém 2. Želatinu připravíme podle návodu. Smetanu vyšleháme s cukrem do tuhé šlehačky a vmícháme připravenou želatinu.
Na vychladlý korpus natřeme krém 1 a na něj krém 2. Povrch moučníku uhladíme a posypeme strouhanou čokoládou. Kávové trojhránky necháme ztuhnout v chladu.
Vychlazený a ztuhlý moučník nakrájíme, nejlépe samozřejmě na trojhránky. Kávové trojhránky ozdobíme a ihned podáváme.