Recept na kávové cukroví s oříškem oceníte, až budete přemýšlet, jaké drobné pohoštění připravit. Je skvělé i na Vánoce nebo na oslavy.
Hodnocení
4.4
/ 5 (19x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
4x
Ingredience
Těsto
Vejce1 ks
Cukr moučka110 g
Vanilkový cukr1/2 balíčku
Hladká mouka 370 g
Máslo 200 g
Mletá káva20 g
Poleva
Kakao60 g
Cukr moučka300 g
Tuk 100 %250 g
Krém
Cukr moučka180 g
Vanilkový cukr1/2 balíčku
Silná černá káva3 lžíce
Hera200 g
Na ozdobu
Mandle (loupané)30 ks
Postup přípravy
Máslo, cukr a vajíčko ušleháme, přidáme mouku s kávou a uhněteme tužší těsto. Těsto necháme odpočinout v chladu.
Poté těsto vyválíme zhruba na 3 mm silný plát a vykrojíme kolečka.
Kolečka pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 10 minut do růžova.
Na krém si vymícháme máslo, cukr a kávu.
Vzniklým krémem mažeme vychladlá kolečka a slepíme vždy 2 dohoromady.
Připravíme si čokoládu.
Do rozehřátého a vychladlého tuku - tuk musí byt vlažný, ne horký - prosejeme cukr s kakaem a promíchame. Čokoládu naléváme na střed slepených koleček a poté kávová moka ozdobíme vlašským ořechem či oloupanou mandlí.
Prosím o radu :
Do krému používáte kávu sypkou ? nebo spařenou - zchlazenou ?
Dělám to poprvé. Díky za radu předem . Mery
Moje bašta
Málo krému
Tento recept je velmi dobrý. Nemá chybu. Ale doporučuji krém udělat s 250g. aby se nemuselo šetřit. Zůstalo mi necelých 30 korpusků. Taky záleží na tom jak je uděláte hrubé já jsem měl celkem 170 korpusků. Doporučuji fajšmekrům.