Kuřecí či libové vepřové maso omyjeme, očistíme a rozkrájíme na cca dvacet kousků. Maso lehce osmažíme v horkém tuku.
Zeleninu očistíme. Pórek nakrájíme na kousky a vsypeme k masu. Přilijeme trochu vody, osolíme a dusíme do poloměkka. Poté přidáme bobkový list, na větší kousky nakrájený petrželový kořen, papriky a rajčata. Do hrnce přilijeme víno, přidáme saturejku, pepř a znovu trochu vody. Podusíme.
Když je maso skoro měkké, rozdělíme ho do dvou zapékacích misek, vydušenou zeleninu zamícháme, rozdělíme také do misek, opět zamícháme a necháme propéct ve vyhřáté troubě.
Kavarma podáváme v zapékacích miskách, s bílým chlebem a sypeme sýrem.
Poznámka: Pórek lze nahradit klasickou cibulí. Pálivou papriku můžeme nahradit třemi naloženými feferonkami. Rajčata lze nahradit rajským protlakem.