3 lžíce | olej | |
3 ks | cibule | |
1 hrst | feferonka | |
500 g | vepřová kýta | |
100 g | ostrý kečup | |
2 ks | okurka sterilovaná | |
3 ks | kapie sterilovaná | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř |
Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Olej rozpálíme a maso na něm opečeme. Cibule oloupeme, nakrájíme na kolečka a přidáme k opečenému masu. Chvilku restujeme, podlijeme malým množstvím vody, přidáme pokrájené feferonky, kapii, okurky, zalijeme kečupem a krátce dusíme, až je maso měkké. Nakonec katův šleh osolíme, opepříme a servírujeme. Katův šleh nejlépe chutná s chlebem.
Vepřová krkovice, panenka i kotleta v originálních receptech
Vepřové maso je v Česku jedním z nejoblíbenějších. Nejlibovějšími druhy vepřového masa jsou kýta, kotleta a panenka. Vybrali jsme pro vás pár receptů, které užijete o víkendu na slavnostní oběd, ale i přes týden jako rychlovku pro celou rodinu.
Recept na pečené vepřové maso se zelím krok za krokem
Máte rádi vepřové? A se zelím? Pak právě tento recept přijde vhod. Pečené vepřové na zelí a slanině nemá chybu!
Autor:admin_janach
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena