300 g | jedlé kaštany | |
5 lžic | cukr moučka | |
2 ks | tyčinka Ledové kaštany | |
1 balíček | bílá čokoládová poleva | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
150-200 ml | smetana ke šlehání | |
100-120 g | dětské kulaté piškoty |
Slupku jedlých kaštanů nařízneme do křížku, povaříme ve vodě asi 15 minut a poté je slijeme a oloupeme. Oloupaná jádra kaštanů nesekáme nahrubo, v kastrůlku zalijeme smetanou a zvolna vaříme, dokud se smetana nevstřebá do kaštanových jader.
Piškoty rozdrtíme na jemnou strouhanku a čokoládové tyčinky “Ledové bílé kaštany“ rozpustíme ve vodní lázni.
Ještě vlažné měkké kaštany posypeme moučkovým cukrem a pomocí ponorného mixeru rozmělníme dohladka. Potom přilijeme rozpuštěnou čokoládu a za stálého míchání vše zahustíme podle potřeby piškotovou strouhankou do tužšího těsta. Směs důkladně propracujeme a necháme v chladu odležet.
Bílou polevu v sáčku připravíme podle návodu na obalu.
Poté z kaštanové hmoty tvoříme kuličky o průměru asi 2 cm, které postříkáme bílou polevou a necháme zaschnout.
Kaštany pod sněhem servírujeme jako vánoční cukroví, ke kávě, čaji nebo podle chuti.
Když nestíháte péct: Snadné nepečené cukroví na poslední chvíli
Ani se nenadějeme a je tu Štědrý den. Při pohledu do kalendáře možná začínáte propadat panice, co všechno jste si naplánovali upéct, ale přesto jste to nestihli. Pusťte se klidně do nepečeného cukroví, které můžete průběžně přidělávat ještě v průběhu vánočních svátků, bude vždy čerstvé a skvělé.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena