Věděli jste, že jedlé kaštany mají vyšší energetickou hodnotu než například brambory? Oceňované pochoutky připravené z jedlých kaštanů jsou například kaše vhodné ke zvěřině, ale dá se z nich připravit také velmi chutná polévka. Jednu takovou připravují i na farmách Roter Hahn, konkrétně v šenku Oberlegar u Terlan.
300 g | sušené kaštany | |
150 g | sušené fazole | |
podle chuti | ||
---|---|---|
cukr krupice | ||
sůl | ||
skořice mletá |
Kaštany a fazole, každé zvlášť, přes noc namočíme do vody.
Před přípravou polévky je scedíme, a pokud je to nutné, z kaštanů odstraníme jemnou slupku. Kaštany a fazole spolu vaříme v 1 litru vody hodinu a půl. Nakonec přidáme podle chuti sůl, cukr a skořici. Polévku nejlépe rozmixujeme tyčovým mixérem tak, aby byla hladká a krémová.
Kaštanovou polévku podáváme jako součást podzimního menu.
Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech
Také se těšíte na vůni pečených kaštanů, která se line ze stánků v předvánočním čase? A co takhle si z jedlých kaštanů připravit pyré, omáčku či dezert pěkně v teple domova?
Autor:jihotyrolska.kucharka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena