2 stroužky | česnek | |
1 ks | vejce | |
1 lžička | petrželka | |
2 lžíce | pórek | |
1 ks | mrkev | |
1 lžička | kari | |
4-5 lžic | jemná strouhanka | |
200 g | loupaná červená čočka | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
čerstvě mletý pepř | ||
podle potřeby | ||
olivový olej na smažení |
1. Loupanou červenou čočku uvaříme doměkka, stačí ji vařit tak 10 minut. Uvařenou čočku scedíme. Z pórku použijeme mladou zelenou část, kterou nakrájíme na drobné kousíčky. Mrkev oškrábeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
2. Čočku, mrkev a pórek promícháme v míse. Přidáme vejce, sůl, pepř, kari, prolisované stroužky česneku a lžičku sušené (lépe čerstvé a nasekané) petrželky. Na závěr směs zahustíme jemnou strouhankou a dobře prohněteme.
3. Z karbanátkové hmoty tvoříme rukama menší koule, které zploštíme a obalíme ve strouhance. Kari karbanátky z červené čočky smažíme po obou stranách na rozpáleném olivovém oleji. Jsou rychle hotové.
4. Kari karbanátky z červené čočky podáváme s bramborovou přílohou (bramborová kaše, vařené či šťouchané brambory).
Videorecept: Salát z černé čočky podle Anny
Tak tohle je vážně pecka! Salát z černé čočky Beluga je naprosto dokonalý! Kombinace sladkého kokosového mléka, pikantnosti zázvoru a kyselosti citronu vás naprosto dostane!
Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!
Karbanátky jsou klasikou české kuchyně. Kromě masových karbanátků jsou stále oblíbenější i ty zeleninové - z cukety, květáku, brokolice, řepy i dýně. Ale jak je připravit, aby byly opravdu šťavnaté? A existuje i jiný druh přípravy než smažení?
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena