80 g | celer | |
50 g | pórek | |
1 ks | mrkev | |
3 lžíce | hrubá mouka | |
3 lžíce | hrášek sterilovaný | |
4 lžíce | cizrnová mouka | |
400 g | bramborová kaše | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
na obalení | ||
hrubá mouka | ||
podle potřeby | ||
olej na smažení |
Očistíme si zeleninu. Menší mrkev a celer nastrouháme nahrubo, pórek nakrájíme na kolečka, hrášek scedíme a necháme okapat. Veškerou takto připravenou zeleninu vmícháme do bramborové kaše, přidáme cizrnovou a hrubou mouku a směs podle chuti dosolíme. Z hmoty lžící vykrajujeme větší kusy, obalujeme je v hrubé mouce a smažíme oleji. Přestože vypadá, že se bude hmota drobit, nebo rozpadat, placky drží krásně, takže lze dělat placičky i větší. Karbanátky z bramborové kaše jsou dobré samotné, chutnají se salátem z kyselého zelí, ale lze je použít i jako netradiční přílohu. Jsou moc dobré i za studena. Tip: Karbanátky z bramborové kaše lze obalit místo mouky i ve strouhance.
Brambory: Obyčejná surovina, se kterou se dá kouzlit
Brambory, jak klasická a levná surovina, ale s tolika možnými úpravami. Samozřejmě je možné brambory jednoduše uvařit a podávat, ale existují mnohem nápaditější úpravy této po celém světě oblíbené zeleniny. Zkoušeli jste brambory naplnit a usmažit? Slyšeli jste o bramborovém závinu naslano? Máte rádi opékanou bramborovou kaši? Pokud vám tyto recepty nic neříkají, pojďme se na ně společně podívat.
Autor:Kkuli
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena