4 ks | vejce | |
2 ks | brambory | |
2 ks | cibule | |
1 ks | cuketa | |
1.5 l | zeleninový vývar | |
0.5 ks | sardelová pasta | |
10 dkg | slanina uzená | |
0.5 ks | bio citron | |
1 kg | filé z pangasia | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
strouhanka | ||
olej na smažení | ||
podle chuti | ||
podravka | ||
mletý černý pepř |
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli osmažíme dorůžova na rozpuštěné slanině. Mezitím si uvaříme v zeleninovém vývaru s trochou vegety či podravky dvě velké brambory. Když jsou brambory měkké, vyndáme je, do vývaru dáme filety z pangasia a uvaříme je doměkka, trvá to asi 10 minut. Brambory jemně nastrouháme nebo našťoucháme do mísy, stejně nastrouháme menší mladou cuketu, přidáme uvařeného pangasia a utřeme ho vidličkou. Přidáme osmaženou cibuli, půl tuby sardelové pasty, šťávu i nastrouhanou kůru z jednoho dobře vydrhnutého BIO citronu, 4 malá nebo 3 větší vejce a trochu namletého čerstvého pepře. Vše pořádně promícháme, pokud je směs řídká, zahustíme trochou strouhanky, ve které rybí karbanátky obalíme a usmažíme je z obou stran v rozpáleném oleji. Karbanátky od babičky Malinovské podáváme se zeleninovým salátem. Větší jedlíci si mohou karbanátky dopřát s tatarskou omáčkou, hořčicí a chlebem nebo hranolky. Výborně jsou i s bramborovou kaší. Karbanátky jsou chutné i za studena a ideální jsou i na výlety s dětmi.
Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!
Karbanátky jsou klasikou české kuchyně. Kromě masových karbanátků jsou stále oblíbenější i ty zeleninové - z cukety, květáku, brokolice, řepy i dýně. Ale jak je připravit, aby byly opravdu šťavnaté? A existuje i jiný druh přípravy než smažení?
Autor:veraricna
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena