3 stroužky | česnek | |
2 ks | vejce | |
1 ks | cibule | |
1 ks | mrkev | |
1 kg | kapusta | |
200 g | eidam | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
majoránka | ||
mletý černý pepř | ||
na obalení | ||
strouhanka | ||
podle potřeby | ||
rostlinný olej na smažení |
Kapustu rozdělíme na jednotlivé listy. Mrkev očistíme a nakrájíme na menší kousky. Větší cibuli oloupeme a rozkrojíme. Česnek oloupeme. Kapustové listy v osolené vodě přivedeme k varu a povaříme asi 5 minut. Poté listy necháme okapat a vychladnout. Vychladlé listy kapusty pomeleme společně s mrkví, česnekem, cibulí a tvrdým sýrem. Přidáme vejce, ochutíme solí, pepřem a majoránkou a důkladně promícháme.
Ze zeleninové směsi vytváříme placičky, které obalíme ve strouhance a smažíme na pánvi v rozpáleném oleji. Po usmažení položíme karbanátky na talíř vystlaný ubrousky, abychom odsáli přebytečný tuk. Kapustové karbanátky se sýrem podáváme s bramborovou přílohou jako hlavní chod, ale dobré jsou i jen tak jako chuťovka.
Růžičková kapusta zpestří zimní jídelníček
Nutričně hodnotná, přitom dietetická zelenina, která díky obsahu tiaminu a kyseliny listové vhodně nastartuje tělo k činnosti. Ideální pokrm, pokud trpíte poruchami soustředění a nevíte si rady s únavou.
Jak využít kapustu: Závitky plněné masem, kapustové rolky a kapustový mozeček
Kapusta, tradiční podzimní zelenina, která se dá připravit na sto způsobů. Je levná a dokáže obohatit náš jídelníček s poměrně obsáhlým rejstříkem obsažených minerálů a vitaminů. Nabízíme osvědčené a chutné recepty, jak vařit z kapusty.
Autor:Lenka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena