Recept na zelenkavé kapustové dopisy - typicky český hlavní chod, na který budeme potřebovat pouze pár surovin. Postačí nám kapusta, slanina a silný masový vývar, který dodá kapustovým psaníčkům výbornou chuť. A obrovskou výhodou je, že na tento hlavní chod nám postačí pouhých 30 minut.
150 g | slanina | |
sůl | ||
1 lžíce | ocet | |
1 ks | cibule | |
500 g | kapusta | |
1 dl | masový vývar | |
3-4 lžíce | olej na smažení |
Naučte se vařit s málem: Růžičková kapusta je vděčnou surovinou
Kapustičky jsou plné chuti a dokáží příjemně ozvláštnit jídelníček. Dají se zapékat, smažit, připravit jako příloha s jinou zeleninou a doplnit jimi teplé saláty. Jen je třeba dát si pozor na rozvaření, tím ztratí barvu i chuť. Vyzkoušejte 7 receptů, díky kterým si je zamilujete.
Jak využít kapustu: Závitky plněné masem, kapustové rolky a kapustový mozeček
Kapusta, tradiční podzimní zelenina, která se dá připravit na sto způsobů. Je levná a dokáže obohatit náš jídelníček s poměrně obsáhlým rejstříkem obsažených minerálů a vitaminů. Nabízíme osvědčené a chutné recepty, jak vařit z kapusty.
8 tipů, jak připravit masové závitky
Osvědčené recepty na závitky z kuřecího, vepřového, hovězího i mletého masa. Pokud tápete nad tím, co k dnešnímu obědu, vrhněte se právě na závitky. Jsou vděčnou volbou a v lehčí verzi je stačí doplnit zeleninovým salátem. V sytější podobě podáváme s rýží, vařenými brambory nebo bramborovou a jinou zeleninovou kaší či pyréčkem.
Autor:59
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena