50 g | kapučíno instantní | |
50 ml | horká voda | |
350 g | špaldová hladká mouka | |
100 g | lískové ořechy (mleté) | |
100 g | moučkový cukr | |
200 g | máslo | |
0.5 lžičky | mletá skořice | |
1 balení | hořká čokoládová poleva |
Do mísy prosejeme hladkou špaldovou mouku, moučkový cukr, skořici, přidáme mleté lískové a směs promícháme. Instantní kapučíno zalijeme horkou vodou, a přilijeme do mísy. Na závěr přidáme na kostky nakrájené změklé máslo a uhněteme pevné těsto.
Těsto necháme v lednici přes noc odležet. Před přípravou ho vyndáme na linku a necháme zhruba 30 minut povolit. Z těsta tvoříme válečky, které natlačíme do formiček na rohlíčky a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 10 minut.
Po upečení vyklepneme z formičky a vychladlé kapučínové rohlíčky namáčíme do čokoládové polevy.
10 nejlepších receptů na vánoční rohlíčky: Vanilkové, mandlové i s čokoládovou polevou
Už máte svůj recept na dokonalé vanilkové rohlíčky? Voňavé po oříšcích a vanilce, křehoučké a rozpadající se v ústech... Nebo letos chcete zkusit i rohlíčky kakaové, kokosové nebo s chutí kávy? Těchto 10 receptů doporučujeme za naši redakci vyzkoušet, jsou prostě skvělé.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena