Pořád ještě má u nás více lidí kapra spojeného pouze s vánočními svátky. Je to však škoda, kapr jde připravit na různé způsoby, jako například tento.
Hodnocení
3.1
/ 5 (53x)
Doba přípravy
25 min
Chutnalo
1x
Ingredience
100 g
máslo
1 ks
cibule
4 porce
kapr
20 g
křen
30 g
hladká mouka
podle chuti
sůl
hořčice
na ozdobu
4 plátky
citron
Postup přípravy
Porce ryby očistíme, nasolíme a necháme odležet. Pak je z obou stran na másle opečeme, malinko podlijeme a dusíme asi 10 minut zakryté.
Rybu vyjmeme, zasypeme cibulkou a strouhaným křenem a uchováme v teple.
Zbylou šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, osmahneme, naředíme troškou vody, vmícháme hořčici, povaříme a přelijeme přes rybu.
Kapra na hořčici podáváme s brambory a zdobíme plátkem citronu.