1 dl | ocet | |
3 dl | voda | |
podle chuti | ||
---|---|---|
1 lžička | sůl | |
0.3 lžičky | estragon | |
5 kuliček | celý pepř | |
podle potřeby | ||
poupata lichořeřišnice větší |
Ocet svaříme s vodou a kořením. Poupaty lichořeřišnice větší naplníme menší skleničky (zavařovačky) a pěkně napěchujeme. Ještě vroucím nálevem zalijeme poupata, ihned uzavřeme a krátce sterilujeme, aby se poupata nerozvařila, stačí 15 minut. Kapary z lichořeřišnice větší podáváme jako výbornou chuťovku nebo oblohu k různým jídlům. Abychom nasbírali potřebné množství poupat k zavaření, je možné v průběhu sběru poupata zamrazovat a poté použít.
Lichořeřišnice: Bylina i okrasa zahrádek či balkónů
Lichořeřišnice větší je rychle rostoucí bylina, navíc s bohatým květenstvím, která může ozdobit i váš balkón. Vyplatí se ji mít vždy po ruce, protože má nesmírně léčivé účinky. Trápí-li vás opakované záněty močových, je tou pravou bylinkou, po které se vyplatí v případě potíží, ale i preventivně, sáhnout.
Autor:Marie
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena