Recept na kandovaný zázvor, zdravou pochoutku do zimních měsíců.
Hodnocení
4.5
/ 5 (11x)
Doba přípravy
120 min
Chutnalo
1x
Ingredience
podle potřeby
cukr
voda
zázvor
Postup přípravy
Oloupaný zázvor nakrájíme na plátky, zalijeme vodou a ponořené zázvorové plátky vaříme zakryté pokličkou asi 10 minut.
Vodu slijeme a můžeme ji použít na zázvorový čaj. V čisté vodě vaříme zázvor opět dalších 10 minut. Opakujeme asi 4x, aby se zmírnila štiplavá chuť zázvoru.
Při posledním vaření plátků zázvoru necháme hladinu vody jen těsně nad posledními plátky a přidáme přibližně stejné množství cukru jako jsme měli zázvoru.
Po 20 - 30 minutách vaření s občasným mícháním by se měla odpařit voda a zůstat jen hustý sirup s kousky zázvoru.
Zázvor od sebe oddělíme a necháme zaschnout i několik hodin. Poté můžeme kandovaný zázvor ještě obalit v krupicovém cukru. Kandovaný zázvor podáváme jako výbornou a zdravou pochoutku.