Kančí žebro omyjeme a usušíme. Nasolíme je, popepříme a posypeme kmínem. Uzený bok si nakrájíme asi na půl centimetrové plátky.
Z jedné i druhé strany žebro obložíme plátky cibule, česneku a slaniny nebo uzeného boku. Je to náročné, protože ingrediencí je moc a žebro nemá rovný povrch. Pomůžeme si tedy párátky, jimiž přichytáváme vše k masu. Můžeme využít i silnější nitě a žebro obvázat. Vše vložíme do zapékací mísy a přikryjeme. Žebro necháme asi 2 hodiny odležet v lednici. Poté je vyjmeme, podlijeme trochou vody a přikryté pozvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě asi jednu hodinu. Pokud nemáte zapékací mísu s víkem, použijte alobal.
Pak dáme pryč poklici nebo alobal a pozvolna pečeme ještě další hodinu odkryté, aby se nám bok nebo slanina pořádně vypekly a dostaly křupavou kůrčičku.
Kančí žebro na klasický způsob podáváme samozřejmě klasicky. S knedlíkem a se zelím nebo jak má kdo rád.