5 ks | cibule | |
olivový olej | ||
1 dl | černé pivo | |
1 kg | maso z divočáka | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
tymián | ||
mletý černý pepř | ||
0.5 balíčku | koření Divočina | |
omáčka | ||
2-3 dl | voda | |
3 lžíce | hladká mouka | |
na ozdobu | ||
brusinky | ||
podle potřeby | ||
3 lžíce | sušená smetana | |
příloha | ||
knedlík |
Maso z divočáka dobře očistíme, pokrájíme na kostky a okořeníme - použijeme koření na divočinu. Přidáme pepř, ještě trochu tymiánu a zalijeme olivovým olejem. Necháme v chladu uležet - maso více zjemní a přebere vůni koření. Cibuli oloupeme a nasekáme. Na oleji si zpěníme cibuli, přidáme naložené maso a orestujeme. Vhodíme bobkový list, osolíme, přikryjeme pokličkou a chvíli pečeme. Při pečení podlijeme trochu černým pivem. Když je maso měkké, zaprášíme ho hladkou moukou, promícháme a zalijeme opatrně trochou vody. Opět dobře promícháme. Můžeme ještě přidat černé pivo (podle chuti, dodá guláši sladší chuť), sušenou smetanu pro zjemnění a provaříme. Kančí guláš podáváme s knedlíkem a nezapomeneme ho doplnit brusinkami.
Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši
Jsou pokrmy, které si bez knedlíku neumíme představit. Ale jak udělat opravdu dobrý houskový knedlík? Nebo máte raději vídeňský, karlovarský či bramborový? Na vydařené domácí knedlíky potřebujete ten správný recept, vybrali jsme pro vás ty s nejlepším hodnocením.
Masopustní hodování: Zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů
Sváteční masopustní období je plné dobrot a my se dnes zaměříme na pokrmy, které k masopustu a zabijačkám právem patří. Vybrali jsme pro vás prověřené recepty na masopustní guláš, vepřovou roládu, bůčkovou tlačenku a třeba i výtečnou huspeninu. Nechybí ani recept na správně vyškvařené sádlo.
Autor:Stáňa
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena