8 ks | vejce | |
2 ks | cibule | |
200 g | brokolice | |
200 g | žampiony | |
2 ks | paprika červená | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý pepř | ||
mletá sladká paprika | ||
podle potřeby | ||
olivový olej |
Cibuli, brokolici, žampiony a papriky očistíme a nakrájíme nadrobno. Zeleninu orestujeme na rozehřáté pánvi s olejem.
Mezitím si rozšleháme vejce, nejlépe v mixéru. Ochutíme je solí, prolisovaným česnekem, pepřem a mletou paprikou. Jakmile zelenina a houby na pánvi změknou, zalijeme je rozšlehanými vejci a omeletu necháme dobře propéct. Vejce nemícháme.
Uděláme takto jednu velkou omeletu, kterou na talíři naporcujeme, ale můžeme připravit i 4 omelety tenké, pokud si s tím dáme práci.
Hotovou kanadskou omeletu opatrně přeložíme na talíř, rozkrojíme a ihned podáváme. Kanadskou omeletu můžeme doplnit čerstvým pečivem.
Foto: Shutterstock.com
Nechte se rozmazlovat: 8 tipů na snídani do postele
Kdy jindy si dopřát bohatou a vydatnou snídani než o víkendu! Máme pro vás skvělé tipy na sladké i slané snídaně, které udělají radost nejen vám, ale i drahé polovičce.
Znáte všechny způsoby vaření a přípravy vajec?
Vajíčka patří díky své vysoké nutriční hodnotě k nejvýživnějším potravinám a byla by chyba je z jídelníčku vyřazovat. Vejce obsahují vitamíny, lehce stravitelné bílkoviny, nerostné soli, vápník, fosfor, železo, hořčík, draslík, síru a chlor. Samozřejmě je tu také obávaný cholesterol, obsažený ve značné míře ve vaječném žloutku. Výzkum však ukázal, že to s tímto „špatným cholesterolem“ nebude tak horké a odborníci dnes vejce spíše doporučují.
Autor:100
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena