těsto | ||
---|---|---|
30 g | cukr | |
0.5 kostky | máslo | |
1 lžíce | rum | |
5 lžic | kakao | |
2 lžíce | voda | |
1 hrst | ořechy | |
2 balení | piškoty | |
0.5 konzervy | kondenzované mléko | |
na ozdobu | ||
1 balíček | mandle |
Připravíme si klasické těsto, jaké lze použít třeba i na oblíbené včelí úly. Piškoty umeleme, přidáme cukr, máslo, kondenzované mléko, kakao, trochu rumu a teplé vody. Můžeme přidat ještě nasekané ořechy či kandované ovoce, k přípravě tohoto druhu cukroví se fantazii meze nekladou a hodí se sem takřka cokoliv, co máme rádi. Vše smícháme, až nám vznikne těsto správné a nelepící se konzistence. Z těsta vyválíme užší válečky, které necháme nějakou dobu ztuhnout v lednici, stačí cca hodinu. Poté kakaové salámky krájíme na širší kolečka, do kterých v našem případě ještě vmáčkneme půlku spařené a oloupané mandle. Plátky kakaového salámu s mandličkou klademe do úhledné řady na tác k ostatnímu cukroví.
Kudy do čokoládového nebe? Zkuste vánoční nepečené domácí lanýže!
Že znáte lanýže pouze jako drahé houby? Tak zkuste ty naše! Jsou z čokolády a lanýže připomínají svým vzhledem. Obě varianty – sametově čokoládová nebo krémové oříšková – jsou velmi chutné a hned hotové!
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena