8 lžic | hladká mouka | |
2 lžíce | holandské kakao | |
1 lžíce | javorový sirup | |
2 lžíce | olej | |
1 lžička | kypřicí prášek do pečiva |
Do mísy prosejeme hladkou mouku, kakao, přidáme kypřící prášek a promícháme. Přilijeme mléko, javorový sirup a olej, metličkou promícháme a vytvoříme tekuté těsto. Necháme zhruba 10 minut odležet.
Rozehřejeme vaflovač a připravené těsto po rysku nalijeme, zavřeme vaflovač a necháme zhruba 8 minut opéct dozlatova a dokřupava.
Hotové vafle zdobíme podle fantazie. Výborně chutnají s jogurtem a rozvařeným lesním ovocem.
Jde to i bez vajec a mléka, nevěříte? Zkuste tyto veganské vafle krok za krokem
Snídaně nebyla nikdy jednodušší. K dokonalým vaflím vám bude stačit pouze 5 surovin a navíc nepotřebujete k přípravě váhu. Pojďte si s námi připravit křupavé a nadýchané vafle krok za krokem.
Recepty do sbírky: Oblíbené domácí vafle 10x jinak
Připravte si tuto původně belgickou pochoutku na 10 způsobů. Snídaně, kterou potěšíte nejen děti. Chutnají božsky se šlehačkou, čerstvým ovocem, marmeládou, čokoládou i medem.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena