Játra očistíme od blanek, propláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Jablko oloupeme, zbavíme jadřince, nakrájíme na kostičky, pokapeme vínem a zakryté necháme asi 30 minut odležet. Kuličky hroznového vína omyjeme, rozkrojíme na poloviny a zbavíme jadérek. Plátky anglické slaniny nakrájíme na větší čtverečky.
Na suché pánvi opečeme slaninu do křupava a pak ji vyjmeme. K výpeku přilijeme olej a na rozpáleném tuku z obou stran kachní játra orestujeme dorůžova. Nyní vše polijeme vínem a krátce povaříme. Jakmile se víno odpaří, vmícháme ovoce i slaninu a pokrm prohřejeme. Podle chuti osolíme a opeříme.
Kachní játra na víně s ovocem rozdělíme na porce, ozdobíme bazalkou a podáváme s rýží nebo opečeným bramborem.