Pečená kachna, kterou podáváme s houskovými knedlíky a omáčkou z rybízového džemu a červeného vína.
Hodnocení
4.9
/ 5 (549x)
Doba přípravy
160 min
Ingredience
100 g
cukr
- -
sůl
- -
máslo
2 ks
cibule
100 g
hladká mouka
300 g
jablko
1 ks
kachna
150 g
kořenová zelenina
2 dl
červené víno
- -
divoké koření
150 g
rybízový džem
Postup přípravy
Kachnu omyjeme, osušíme, osolíme a naplníme jablky.
Na tuku osmahneme cibuli nakrájenou na kolečka a kořenovou zeleninu, přidáme divoké koření zalijeme trochou vody, vložíme kachnu a pečeme v troubě dočervena. Občas poléváme výpekem.
Kachnu potom vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vodou, povaříme. Přidáme cukr, rybízový džem a nakonec víno. Podle chuti dosolíme, kachnu podáváme s rýží a houskovým knedlíkem.