Kachnu ponecháme vcelku. Zeleninu očistíme. Cibuli, mrkev, šunku a celer nakrájíme na tenké nudličky. Tuto směs necháme osmažit na másle, pak ji zalijeme trochou vína, povaříme.
Kachní prsíčka přikryjeme připravenou směsí, posypeme špetkou tymiánu a rozdrceného bobkového listu. Aby na nich držela, položíme přes tuto směs plátky slaniny a ovážeme nití. Potom kachnu upečeme na rožni nebo na pekáči v troubě doměkka.
Upečenou kachnu zbavíme slaniny, nití, rozkrájíme, obložíme opečenými bramborami. Kachnu na palestinský způsob polijeme španělskou dochucenou omáčkou. Do španělské omáčky přidáme špetku papriky, šťávu z citronu a hrstku nasekané zelené petrželky. Recept na španělskou omáčku najdete v mém receptu
Řízky z husích jater