omáčka | ||
---|---|---|
1 kg | švestky nebo blumy | |
250 g | cukr | |
4 lžíce | citronová šťáva | |
těstíčko | ||
250 g | polohrubá mouka | |
1 špetka | sůl | |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
2 ks | vejce | |
300 ml | bílý jogurt | |
podle potřeby | ||
rostlinný olej |
Nejdříve si připravíme omáčku. Švestky očistíme, vypeckujeme, nakrájíme na drobné kousky a vložíme do hrnce. Ovoce podlijeme 1 až 2 lžícemi vody a za stálého míchání, na středním teple jej necháme zcela rozvařit. Poté přidáme cukr a citronovou šťávu a váříme dále do zhoustnutí. Teplou omáčku nalijeme do sklenice a odložíme stranou.
Připravíme si lívanečky. Do větší mísy prosejeme mouku se špetkou soli, vmícháme prášek do pečiva a vanilkový cukr. Poté přidáme jogurt a vejce a ze směsi vyšleháme hladké těstíčko, ze kterého na lívančníku potřeném olejem pečeme lívanečky z obou stran dozlatova.
Jogurtové lívance rozdělíme na porce a podáváme s miskou švestkové omáčky. Moučník výborně chutná se šlehačkou a ještě lépe se zakysanou smětanou.
Tip na zdravou snídani: Rychlé veganské lívance krok za krokem
Vyzkoušejte náš recept na rychlou a zdravou snídani. Lívance chutnají výborně s fíky, které nyní dozrávají a jsou k sehnání v obchodech. Navíc působí blahodárně na imunitní systém a napomáhají trávení.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena