těsto | ||
---|---|---|
300 g | tučný bílý jogurt | |
3 hrnky | polohrubá mouka | |
1 ks | vejce L | |
2 lžíce | máslo | |
0.5 balíčku | kypřicí prášek | |
1 špetka | sůl | |
omáčka | ||
150 g | mražené borůvky | |
1 hrnek | cukr | |
na ozdobu | ||
1 kelímek | hustá zakysaná smetana |
Vejce rozšleháme s jogurtem a máslem, přidáme mouku, sůl a kypřící prášek. Zpracujeme těsto a necháme několik minut odpočinout. Mezitím dáme vařit osolenou vodu.
Rozmrazené borůvky rozmixujeme a přivedeme k varu, přidáme cukr a odstavíme. Z těsta vypracujeme váleček a odkrajujeme stejné kousky. Vyválíme kuličky, které vhazujeme do vroucí osolené vody a hned odlepíme vařečkou ode dna. Po vyplavání je vaříme 5-7 minut podle velikosti.
Jogurtové knedlíky podáváme polité borůvkovou omáčkou a dozdobené studenou zakysanou smetanou.
Výběr těch nejlepších receptů: Domácí knedlíky nasladko i naslano
Češi je milují - knedlíky na jakýkoliv způsob! Kynuté, bramborové, plněné uzeným i ovocem. Přinášíme vám výběr těch nejlepších receptů.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena