Cizrnu namočíme a uvaříme podle návodu na obalu. Měkkou cizrnu slijeme a necháme okapat. Česnek a cibuli oloupeme a usekáme nahrubo. Oloupanou syrovou bramboru nakrájíme na kostky. Petrželku jemně usekáme.
Do zahřátého oleje přidáme máslo, vložíme cibuli a česnek a vše necháme za stálého míchání zesklovatět. Potom vmícháme nakrájenou bramboru a směs orestujeme dozlatova. Vše ochutíme solí, pepřem zasypeme petrželkou, podlijeme vývarem a zakryté vaříme, dokud brambory nezměknou.
Potom do polévky vložíme uvařenou cizrnu a vše rozmixujeme dohladka. Nakonec metličkou posupně zašleháme bílý jogurt. Polévku podle potřeby zahřejeme, ale již nevaříme.
Jogurtovou polévku s cizrnou podáváme s česnekovými krutony nebo pečivem.