2-3 lžíce | med | |
1 miska | borůvky | |
1 ks | vanilkový lusk | |
2-3 lžíce | třtinový cukr | |
600 g | řecký jogurt |
Řecký jogurt vyklopíme do mísy a promícháme. Z citronu vymačkáme šťávu, z rozříznutého vanilkového lusku vydlabeme semínka. K řeckému jogurt přidáme med a třtinový cukr. Sladíme podle vlastní chuti. Dle mého jsou 2 - 3 lžíce medu s 2 - 3 lžícemi třtinového cukru zcela dostačující. Dále přidáme vydlabaná semínka z vanilkového lusku a citronovou šťávu. Směs na jogurtovou zmrzlinu důkladně promícháme. Můžeme i prošlehat, zmrzlina bude nadýchanější. Vyzkoušíme a podle potřeby ještě dosladíme. Nakonec vmícháme borůvky. Borůvky předem důkladně omyjeme a necháme okapat. Hotovou směs na jogurtovou zmrzlinu přelijeme do vhodné nádoby a vložíme do mrazáku. Zmrzlinu každou půlhodinu promícháme, aby nám během mražení příliš neztvrdla. Případně použijeme zmrzlinovač. Zhruba za 5 - 6 hodin by měla být připravena k podávání. Jogurtovou zmrzlinu s borůvkami podáváme jako osvěžující dezert v letních dnech.
Borůvkový koláč s tofu krok za krokem
Z tofu se dají vytvořit i výborné sladké moučníky. Pojďte se o tom přesvědčit a upečte si s námi vynikající borůvkový koláč.
Tip na víkend: Nadýchaná borůvková bábovka s jogurtovou polevou
Vyzkoušejte nadýchanou borůvkovou bábovku s jogurtovou polevou. Dnes se ji naučíme krok za krokem.
Tvarohové noky s borůvkovým přelivem krok za krokem
Sezóna borůvek je v plném proudu a my máme pro vás osvěžující tip na jejich zpracování. Tyto luxusní tvarohové noky s námi hravě zvládnete krok za krokem.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena