0.5 kostky | máslo | |
10 ks | brambory | |
1.5 dl | mléko | |
3 ks | cibule | |
1 dl | voda | |
pepř | ||
300 g | kyselé zelí | |
1 balíček | jitrnicový prejt | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl |
Připravíme si brambory, které uvaříme doměkka. Svaříme si mléko a vyšleháme bramborovou kaši. Zároveň si vyndáme z obalu jitrnicový prejt a nakrájíme ho na několik dílů. Vložíme do kastrolku a zalijeme malým množstvím vody. Necháme prejt rozpustit, mírně jej přisolíme, opepříme a chvíli povaříme. Na másle osmahneme dozlatova cibulku. Podáváme bramborovou kaši doplněnou smaženou cibulkou, jitrnicový prejt a studené kyselé zelí.
Masopustní speciál: To nejlepší z masopustního období přehledně v receptech
Masopust má v současné době několik významů. Někdo lidé si pod tímto názvem představí období mezi Vánocemi a začátkem postní doby, které trvá od svátku Tří králů až do Popeleční středy. Pro jiné je masopust jen třídenním svátkem, který se skládá z masopustní neděle, masopustního pondělí a masopustního úterý. Dřív se v tuto dobu pořádaly zabijačky a nejrůznější veselice, hodně se tančilo a také dosyta jedlo, protože pak následoval čtyřicetidenní půst a lidé si maso museli odpustit. Pojďme se společně podívat na ty nejlepší únorové pochoutky, které k masopustu patří.
Autor:Stáňa
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena