1 palička | česnek | |
1.5 l | vývar | |
1 lžíce | majoránka | |
10 ks | rohlík | |
1 lžíce | čerstvě mletý černý pepř | |
1 ks | vepřové srdce | |
2 ks | nožičky | |
1.8 kg | plíce | |
3 kg | maso z hlavy, laloku a odřezky masa | |
0.5 kg | syrová vepřová játra | |
podle chuti | ||
---|---|---|
13 dkg | sůl |
Masopustní hodování: Zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů
Sváteční masopustní období je plné dobrot a my se dnes zaměříme na pokrmy, které k masopustu a zabijačkám právem patří. Vybrali jsme pro vás prověřené recepty na masopustní guláš, vepřovou roládu, bůčkovou tlačenku a třeba i výtečnou huspeninu. Nechybí ani recept na správně vyškvařené sádlo.
Správný výběr masa, dlouhé smažení cibule a voňavá paprika. Snad u žádného jiného pokrmu se nedá tolik experimentovat jako právě u guláše. Odvaha kombinovat se vyplatí, kromě masa a papriky můžeme přidat řadu dalších surovin.
Autor:veraricna
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena