0.3 ks | celer | |
2 hrnky | pivo | |
1 ks | mrkev | |
1 ks | petržel | |
4 ks | jitrnice | |
1 lžíce | hladká mouka | |
2 lžíce | strouhaný perník | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
bobkový list | ||
sójová omáčka | ||
celý pepř |
Mrkev, celer a petržel očistíme a oloupeme. Zeleninu nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Pivo přivedeme do varu, přidáme k němu pepř, bobkový list a nakrájenou zeleninu. Zeleninu asi 5 minut povaříme, potom vmícháme strouhaný perník promíchaný s moukou a znovu povaříme. Omáčku prolisujeme přes síto a na závěr ji dochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou (podle chuti). Jitrnice opečeme na rozehřátém oleji, až budou krásně zlatavé. Opečené jitrnice rozdělíme na talíře a přelijeme připravenou omáčkou. Jitrnice na pivě nejlépe chutnají s čerstvým chlebem.
Foto: Shutterstock.com
Masopustní hodování: Zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů
Sváteční masopustní období je plné dobrot a my se dnes zaměříme na pokrmy, které k masopustu a zabijačkám právem patří. Vybrali jsme pro vás prověřené recepty na masopustní guláš, vepřovou roládu, bůčkovou tlačenku a třeba i výtečnou huspeninu. Nechybí ani recept na správně vyškvařené sádlo.
Jak si vyrábět uzeniny doma? Stačí mít udírnu a vědět postup
V současné době si stále více lidí uvědomuje, že potraviny vyrobené v domácím prostředí jsou nejen kvalitnější, ale také mnohem chutnější. Vzpomínáte si na doby, kdy prarodiče udili maso a další suroviny klidně i několikrát do roka? Právě uzení představuje tradiční způsob úpravy masa. Pokud si nechcete nechat ujít jedinečnou chuť uzenin, dokonce vám na zahradě stojí udírna, stačí se jen naučit správné techniky nakládání a uzení jako takového. A právě na tyto dvě oblasti se zaměříme v následujících řádcích.
Autor:100
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena