Zajímavý nápad na ochucení těstovin. Recept na jihočínskou omáčku.
Hodnocení
4.2
/ 5 (10x)
Doba přípravy
25 min
Ingredience
2 lžíce
olej
1 ks
cibule
2 lžíce
sójová omáčka
1 lžička
třtinový cukr
200 g
libové mleté maso
0.5 lžičky
kukuřičná moučka
0.3 l
čínský vývar z kostky
podle chuti
sůl
Postup přípravy
Oloupeme a nadrobno pokrájíme cibuli. Připravíme si ostatní suroviny.
V pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli a mleté maso. Ochutíme lehce solí. Vmícháme sójovou omáčku, podlijeme vývarem, přisypeme cukr, přivedeme do varu a po chvíli snížíme stupeň teploty. Omáčku podusíme asi 5 minut. Poté vmícháme kukuřičnou moučku smíchanou s trochou vody.
Jakmile omáčka zhoustne, nalijeme ji na předem uvařené těstoviny.