těsto | ||
---|---|---|
3 ks | žloutek | |
6 lžic | mléko | |
100 g | tuk | |
100 g | cukr moučka | |
150 g | hladká mouka | |
1 lžička | kypřicí prášek | |
50 g | kukuřičný škrob | |
náplň | ||
3 ks | bílek | |
150 g | cukr krupice | |
250 g | rebarbora | |
50 g | strouhaný kokos | |
250 g | čerstvá jahoda | |
podle potřeby | ||
tuk na vymazání | ||
hrubá mouka na vysypání |
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kostky, které vsypeme do vroucí vody na 20 vteřin, ihned je scedíme a propláchneme studenou vodou. Jahody umyjeme, odstopkujeme a nakrájíme na kousky. Koláčovou formu vymažeme a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Tuk utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Přidáme mléko, mouku s kypřícím práškem a kukuřičným škrobem. Těsto vlijeme do připravené koláčové formy. Těsto vložíme do trouby a předpečeme asi jen 15 minut. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a ještě prošleháme. Nakonec opatrně vmícháme kokos, rebarboru a jahody. Směs navršíme na předpečený koláč a dopékáme ještě 15 minut.
Jemný koláč s rebarborou a jahodami nakrájíme na kousky, necháme vychladnout a můžeme podávat.
Reveň neboli rebarbora: Užijte si ji v koláči, ale poznejte i její negativa
Co o rebarboře nevíte? Zjistili jsme pro vás pár zajímavostí, které vás určitě překvapí.
Recept na výborný rebarborový koláč krok za krokem
Jemný, křehký a chuťově na jedničku! Koláč z rebarbory, který se rozplývá na jazyku. Je trochu náročnější na přípravu, ale podle FOTONÁVODU vám celé pečení usnadníme.
Autor:máma
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena