4 ks | vejce | |
250 g | máslo | |
250 g | bílý řecký jogurt | |
300 g | polohrubá mouka | |
200 g | cukr krupice | |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
1 špetka | sůl | |
5-6 ks | hruška | |
na ozdobu | ||
---|---|---|
cukr moučka |
1. Žloutky s máslem utřeme do hladké a světle žluté pěny. Na tomto kroku si dáme opravdu záležet a šleháme dlouho. Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh a necháme zatím stranou.
2. Do žloutkové pěny přimícháme tučný bílý jogurt (já používám řecký) a přisypeme mouku promíchanou s práškem do pečiva a vanilkový cukr. Nakonec zlehka vařečkou vmícháme i bílkový sníh.
3. Formu či plech vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a poklademe ovocem. Já použila oloupané a na menší kostky nakrájené hrušky a opravdu s nimi nešetřila.
4. Připravený plech s hruškovým koláčem vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme cca 30 - 40 minut (záleží na troubě, vyzkoušíme špejlí).
5. Upečený jemný hruškový koláč necháme vychladnout a před podáváním bohatě pocukrujeme. Chutná opravdu skvěle a jsem si jistá, že ho zařadíte do svých oblíbených receptů.
Tip na neděli: Jemný hruškový koláč se skořicí
Hruškový koláč je ideální volbou pro všechny milovníky sladkých jídel. Je jemný, krémový a díky skořici má drobenka lehce obměněnou chuť.
Koncem prázdnin přichází období dozrávání hrušek. Toto lahodné ovoce znali již staří Římané a k nám přišlo z Východu. Hruška je dosti podceňovaným ovocem, ale zaslouží si své místo v našem jídelníčku.
Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem
Vyzkoušejte jednoduchý recept na velmi jemný a šťavnatý moučník s hruškami. Podle FOTORECEPTU krok za krokem ho zvládne každý.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena