Obě mouky prosejeme a promícháme s práškem do pečiva a špetkou soli. V míse utřeme tuk s oběma cukry a žloutky do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. K ušlehanému máslu střídavě za stálého míchání přidáváme po částech mouku a přiléváme smetanu. Nakonec do těsta vmícháme kandované ovoce a sníh z bílků.
Formu vymažeme máslem, vysypeme polohrubou moukou a naplníme těstem.
Velikonočního beránka pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut, pak teplotu snížíme a ještě asi 30 minut dopékáme. Propečení těsta vyzkoušíme špejlí, která musí být zcela suchá.
Jemného beránka s kandovaným ovocem necháme vychladnout, poté ho vyjmeme z formy, posypeme moučkovým cukrem a podáváme ke kávě nebo čaji.
Videorecept: Velikonoční beránek podle Anny
O Velikonocích prostě beránek nesmí chybět. Zkuste tohoto bezlepkového, plného oříšků a rozinek!
Banánový beránek s oříšky krok za krokem
Tento velikonoční beránek neobsahuje cukr ani vejce, ale přesto chutná výborně. Vyzkoušejte tohoto zdravějšího beránka a jistě budete překvapeni
Velikonoční beránek 6x jinak - recepty, které se zaručeně podaří
Hledáte recept na opravdu dobrého velikonočního beránka? Přinášíme vám 6 čtenářsky nejúspěšnějších receptů, u nichž nemusíte mít obavu z výsledku. Vybrat si můžete z klasického třeného těsta, s tvarohem, pudinkem a třeba i z těsta povidlového. A pokud vám doma chybí váha, bude pro vás jistotou hrníčkový recept.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena