těsto | ||
---|---|---|
300 g | hladká mouka | |
40 g | cukr | |
100 g | mleté ořechy | |
200 g | máslo | |
2 ks | žloutky | |
1 lžička | čerstvě strouhaná citronová kůra | |
na obalení | ||
2 balíčky | vanilkový cukr | |
1 hrneček | moučkový cukr |
Prosátou mouku, cukr, ořechy, máslo, žloutky a citronovou kůru vypracujeme v hladké a kompaktní těsto, které zabalíme do fólie a necháme alespoň dvě hodiny odpočinout v lednici.
Poté těsto vyndáme, utvoříme váleček o průměru asi tři centimetry a odkrajujeme z něj stejně velké dílky. Ty rozválíme na válečky, zahneme do tvaru rohlíčků a vyskládáme na plech pokrytý pečícícm papírem.
Vanilkové rohlíčky pečeme na 180 °C asi deset minut, dokud okraje rohlíčků nezrůžoví. Poté je vyndáme z trouby, necháme asi tři minuty odpočinout a ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Vanilkové rohlíčky ukládáme do krabice, kterou skladujeme na suchém místě. Podáváme kdykoli je chuť.
10 nejlepších receptů na vánoční rohlíčky: Vanilkové, mandlové i s čokoládovou polevou
Už máte svůj recept na dokonalé vanilkové rohlíčky? Voňavé po oříšcích a vanilce, křehoučké a rozpadající se v ústech... Nebo letos chcete zkusit i rohlíčky kakaové, kokosové nebo s chutí kávy? Těchto 10 receptů doporučujeme za naši redakci vyzkoušet, jsou prostě skvělé.
S pečením jdeme do finále: Recepty na luxusní vánoční cukroví
Tradice nám praví, že na vánočním stole by mělo být sedm druhů cukroví. Všichni máme své oblíbené druhy, od těch nejtradičnějších přes moderní a zdravé až po ty, které stihneme připravit na poslední chvíli. Nejlepší cukroví je pak samozřejmě to, u něhož nešetříme na kvalitě surovin.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena