3 stroužky | česnek | |
2-3 lžíce | čerstvý zázvor | |
2-3 snítky | čerstvý tymián | |
700 g | vepřový bůček | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
0.5 lžičky | drcený kmín | |
černý mletý pepř | ||
pálivá mletá paprika | ||
podle potřeby | ||
vývar |
Vepřový bůček očistíme a nakrájíme na menší kostky. Oloupaný česnek prolisujeme a zázvor jemně nastrouháme. Nakrájené maso promícháme se solí, pepřem, paprikou, kmínem, česnekem, zázvorem a lístky tymiánu. Takto ochucené maso necháme asi 1 hodinu rozležet. Marinovaný bůček mírně podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě asi při 170 °C dozlatova. Během pečení maso (výpečky) občas promícháme a podle potřeby podléváme vývarem. Jemně pikantní výpečky servírujeme na misce a podáváme s chlebem a pivem.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena